Behandlingar


Microblading Phibrows academy (3D/6D ögonbryn):

Always Beautiful är en av få salonger i Sverige som erbjuder microblading av Phibrows academy. Microblading Academy Branko Babic är den äldsta microbladingskolan i Europa. Microblading kommer ursprungligen från Kina men Branko har anpassat tekniken till europeiska kvinnans estetik. PhiBrows pigment är de första pigmenten i världen som inte innehåller tungmetaller och ej heller har järnoxid som bas.
PhiBrows teknik används över hela världen och PhiBrows logotyp är en symbol för prestige, överlägsen teknik och utrustning.
Se gärna Phibrows hemsida för mer infomation: http://www.phibrows.com/

Innan behandlingen inleds kommer vi överens om vilken form och nyans som passar bäst. Behandlingen utförs två gånger med 6 veckors mellanrum, eftersom 40% av färgen försvinner efter första behandlingen. Läkningstiden efter behandling är 4-10 dagar men det tar 6 veckor innan huden på behandlat område är helt återställd.

Själva tekniken går ut på att man tatuerar in små, tunna streck av pigment i överhuden, vi använder oss av nålar som sitter ihop som ett blad. Bladet består av 15-18 väldigt tunna nålar som implementerar färg i de översta hudlagret. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare. Det är därför resultatet blir 100% naturligt. Ingen maskin för permanent make up eller tatuering används i metoden. Microblading håller ca 1-2 år beroende på hudtyp, ålder och hur du sköter om din tatuering. Sol, klor och saltvatten bleker pigmentet.

Vid Microblading använder man ett manuellt specialverktyg. Dina naturliga hår plockar vi inte bort utan om du har hår så kommer du att behålla de hår du har och  alla hårstrån som vi tatuerar in dras mellan din naturliga hår. Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan de ibland behövas att vi nopprar bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.

Ditt slutresultat beror på:
-Hudkvalité
-Efterbehandling
-Exponering
Detta är faktorer som din PhiBrow Artist ej kan styra över, vi kan alltså ej ge några garantier för slutresultatet av behandlingen.
För att behålla ett bra resultat så bör återbesök göras var 10-12e månad. Om du har väldigt fet hy var 6e månad.

Efterbehandling
Första steget i läkningsprocessen är:
30 minuter efter behandlingen tvättas ögonbrynen med Phi wipes. Undvik ALLTID att vidröra området med fingrarna! Därefter applicerar du ett mycket tunt lager av PhiShield med en tops. Upprepa detta förfarande 3 till 5 gånger under dagen. Om behandlingen gjordes sent på eftermiddagen och du inte har tid att göra det 3 till 5 gånger, lägg en plastfolie över ögonbrynen som du smort in med krämen, på så sätt skyddar du ögonbrynen från att torka över natten.
 
Under de närmaste 6 dagarna fortsätter du att  applicerar PhiShield 3-5 gånger dagligen. PhiShield  kan användas på alla hudtyper.

Vad som ska undvikas under läkningsprocessen:
Under de första 7 dagarna;
Alla krämer (förutom den skyddande), allt smink (foundation) i ögonbrynsområdet. Undvik träning som innebär mycket svettning, bastu, ansiktsmassage och ånga.

Under de följande 30 dagarna:
Sola, solarium, ljusterapier, kemiska peeling, fruktsyror, mikrodermabrasion, krämer som innehåller anti-age faktorer. Undvik alltid laserbehandlingar över det behandlade området, eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka brännskador. Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till en snabbare förlust av pigment. Skydda alltid ögonbrynen från solen med SPF (inte under de första 7 dagarna).

VIKTIGT att du INTE:
- är gravid
- inte ammar 
- tar värktabletter 2 dagar innan och fram till behandlingen
- druckit alkohol dagarna innan
- har högt blodtryck
- äter blodförtunnande mediciner
- har utslag/eksem vid behandlingsområdet
- har utsatt huden för mycket sol närmsta tiden och blivit bränd
- använder botox 2 veckor innan/efter
- har blodsjukdomar
- ätit Roaccutan (eller liknade acne medicin) senaste 6 månader 

För andra sjukdomar, måste du konsultera med din läkare om du kan göra denna typ av behandling!