PHI-ION Plasmapen/skin lift

En revolutionerande elektrostatisk teknologi gör det nu möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan vare sig kniv eller injektioner! Behandlingen är helt ytlig, dvs. man sticker aldrig hål eller jobbar inuti huden. Så länge man följer eftervårdsinstruktionerna korrekt finns det inga risker med behandlingen. 

Användningsområden:
Uppstramning av slapp hud, t.ex.

 • hängande ögonlock
 • påsar under ögonen
 • “kalkonhäng”
 • “hamsterpåsar” på halsen och kinderna.
 • korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
 • korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.
 • korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och brustna blodkärl.

Fördelar jämfört kirurgi:

 • Snabb läkning och återhämtning. Du kan gå till jobbet direkt efter!
 • Ingen risk för ärr eller infektioner.
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks.

Vad är kollagen?
Ca 70% av huden består av kollagen, som i sin tur består av proteintrådar som gör huden stabil och slitstark. Som små barn har vi full tillgång till kollagen,
och det är också därför som vi då kan grimasera utan att få tillstymmelse till några rynkor eller veck. Det är kollagenet som gör att bebisarna är alldeles släta i hyn.
Produktionen av det kroppsegna kollagenet minskar i takt med att vi blir äldre, samtidigt som nedbrytningen fortsätter i samma hastighet.
Och då bildas det rynkor utifrån hur vi använder vår hud.

Varför kan endast ljushyade behandlas med plasmaljus?
När man "skadar" det basala lagret i epidermis, vilket är själva anledningen med plasmaljuset, så kan även melaninproduktionen störas.
Melanin är det pigment vi har som skapar vår hudfärg. Blir melaninproduktionen störd, så startar det antingen överproducera, eller så slutar det helt producera melanin.
Vilket kan leda till att antingen får man mörka, eller vita fläckar som ärr. Ljushyade producerar inte lika mycket melanin, vilket gör att där tar melaningproduktionen ingen, eller väldigt liten skada. Därför tar vi inga risker med att behandla personer som ligger över en trea på fitzpatrickskalan.

Så funkar det:
Plasma pennan har en tipp som konverterar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.

Så går det till:
Området som ska behandlas bedövas med kräm i 10-45 minuter innan behandlingen, beror på vilken salva som används. Därefter “bränner” man med plasmapennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktioner beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar 1 mm ifrån varandra, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.

Efter behandlingen:
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. En del kunder får svulnaden på över- och underlock till den tredje dagen som därefter minsk. Eftersom behandlingen är ytlig och det inte blir några sår kan man mineralsminka över prickarna.  Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-5 dagarna och går ner efter 3-5 dagar, och kan dämpas med kylblock. Behandlar man ögon kan man få stor svulnad runt ögon tredje eller fjärde dagen. 5-7 dagar efter behandling får du börja använda solskyddsfaktor spf 50 och skall användas i minst 3 mån framöver för att undvika hyperpigmentering. Plasmaljusbehandling med plasma pen är så effektiv så när microskorporna börjar falla bort har en alldeles ny färsk hud bildats under, precis som bebishud. Och en bebis sätter man ju inte ut i direkt solljus. Om huden utsätts för direkt solljus den närmaste tiden efter en behandling, så kan melaninet i den nya huden starta en hyperpigmentering. Dvs man kan få pigmentfläckar. 
Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen.

OBS! Risker med behandling: Sårinfektion, Dålig sårläkning, Hyperpigmentering.

Resultat:
Beroende på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud.

Hållbarhet:
Huduppstramningen som uppnås är permanent, huden fortsätter dock att åldras som vanligt efteråt.
Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Vem passar inte behandlingen för?

 • Person som har behandlats med cortisone injektion vid behandlingsarean under den senaste månaden.
 • Person som har cancer- speciell om man har drabbats av benmärgscancer (hematopoietic).
 • Person som har infektioner, aktiva eller systematiska.
 • Person som har hepatit.
 • Person som ärgraviditet.
 • Person som har allergi mot vanliga bedövningsmedel.
 • Person som har Autoimmuna sjukdomar.
 • Person som har hudskador som resulterar i en onormal produktion av cellförökning.